Bisnes Topup Prepaid4u

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Sabtu, 25 Februari 2012

Bicara Minda bersama Tun Dr Mahathir


wakil Majlis Belia negeri Perlis tidak ketinggalan mengajukan soalan untuk Tun Dr Mahathir

Di majlis berasingan, bertempat di Hotel Marriot, Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek sempat merasmikan pra pelancaran Malaysia Sports Industry Exhibition. Antara ucapannya berkaitan pemikiran masyarakat yang perlu diubah untuk menjadikan sukan sebagai amalan setiap hari.

Selain itu, kata beliau, tidak mustahil padang bola sepak tiruan akan diguna pakai di Malaysia, seperti mana kita tahu permainan hoki ketika ini tidak lagi dimainkan di padang rumput..


Menteri Belia dan Sukan ditemani Presiden Majlis Belia Malaysia, Saudara Mohamed Maliki Mohamed Rapiee


Berikut merupakan petikan daripada akhbar Kosmo!

KUALA LUMPUR, 25 FEB - Slogan 'Malaysia Boleh' yang diperkenalkan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berjaya mengubah landskap arena sukan negara sehingga memberi keyakinan tinggi kepada para atlet untuk bertanding pada kejohanan antarabangsa.

Kementerian Belia dan Sukan (KBS) menganggap slogan berkenaan merupakan ciptaan terulung yang mengikis pandangan dan persepsi orang luar bahawa Malaysia adalah negara kampung.

Menterinya, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, kejayaan demi kejayaan yang diperoleh atlet negara berpunca daripada semangat dan iltizam tinggi yang ditanam kepada mereka supaya lebih bermotivasi dan tampil tanpa rasa gementar.

Menyifatkan Dr. Mahathir, 86, sebagai bapa kepada penciptaan semula Malaysia, ujarnya, negarawan ulung tersebut berjaya melakukan transformasi besar dalam pelbagai aspek ekonomi, budaya dan sosial sehingga dihormati oleh negara asing.

"Laungan keramat 'Malaysia Boleh' menyuntik keyakinan kepada semua rakyat termasuk para atlet yang tampil dengan prestasi yang membanggakan. Indonesia sendiri meniru slogan ini.

"Perjuangan yang dibawa oleh Dr. Mahathir harus diteruskan oleh generasi belia hari ini sebagai usaha mengekalkan dan menambah momentum pembangunan negara," katanya ketika berucap pada program Bicara Minda Bersama Tun Dr. Mahathir Mohamad di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini semalam.

***

Sambil berprogram, ada jugak hasil untuk kali ni.. Canon 550D, Lens 50mm F1.8..Abg Hafiz (tengah), ketua rombongan kami dari Pulau PinangNegeri Perlis !

Tiada ulasan: